Κοντά στους Μαθητές η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού

Κοντά στους Μαθητές η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού
14 Σεπ 2020 16:15 Τοπικά Νέα

Κοντά στους μαθητές και καθηγητές του Δήμου Φαιστού βρέθηκαν κατά την πρώτη ημέρα Αγιασμού ο Δήμαρχος Φαιστού, αλλά και αντιπροσωπείες της δημοτικής αρχής με επικεφαλής αντιδημάρχους του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης συμμετείχε στον Αγιασμό του ΕΠΑΛ Μοιρών τονίζοντας στους μαθητές πως η μόρφωση είναι επιλογή, όποτε εφόσον το επιθυμούν θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να προσπαθήσουν ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα για τους μεγαλύτερους και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας μέσα από την υπευθυνότητα τους. Στον Αγιασμό του ΕΠΑΛ συμμετείχε και ο πρόεδρος της Δ.Ε. Μοιρών Γιώργος  Κακουλάκης. 


Ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Βασιλεία Αρμουτάκη και ο πρόεδρος Γιώργος Κακουλάκης συμμετείχαν επίσης στους Αγιασμούς τόσο του Γυμνασίου Μοιρών, όσο και του Λυκείου στο οποίο τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος.

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε καλή σχολική χρόνια στους μαθητές, τονίζοντας τους πως σε κάθε στιγμή της ζωής τους, της Αναστάσης προηγείται μια συμβολική «σταύρωση» που στη δίκη τους περίπτωση είναι το διάβασμα και ο μόχθος για τη μόρφωση. 

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης από την πλευρά του ευχήθηκε στους μαθητές καλή και δημιουργική χρονιά, τονίζοντας τους πως το να χρησιμοποιούν μάσκα και να προστατεύουν τους γύρω τους δεν είναι πράξη καταναγκασμού, αλλά πράξη ελευθερίας και υπευθυνότητας, η οποία υποδηλώνει το ότι η επόμενη γενιά είναι εκείνη που θα δείξει το δρόμο στους μεγαλύτερους για ένα καλύτερο μέλλον. 


Στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου βρέθηκαν αντίστοιχα οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Φασομυτάκης και Αντώνης Κωνσταντουλάκης, οι οποίοι και συνοδεύονταν από τον Δημοτικό Σύμβουλος Τυμπακίου Ιπποκράτης Σκαντζάκης. Οι Αντιδήμαρχοι ευχήθηκαν μια δημιουργική χρονιά, ενώ η αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο Τεχνικών Έργων Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη, συνομίλησαν με τους καθηγητές, κατέγραψαν πιθανά ζητήματα και ελλείψεις κι ενημέρωσαν το Δήμαρχο Φαιστού ώστε να δρομολογηθούν σειρές συναντήσεων και παρεμβάσεων τις επόμενες ημέρες.