Βόμβα Τερεζάκη για Τέμπη: «Διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ πήραν τα ηχητικά την επομένη του δυστυχήματος, ας ανοίξει ο ανακριτής τα emails» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Βόμβα Τερεζάκη για Τέμπη: «Διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ πήραν τα ηχητικά την επομένη του δυστυχήματος, ας ανοίξει ο ανακριτής τα emails»

9 Απριλίου 2024 -

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Τερεζάκης δεν απέκλεισε να μην έχει δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρος ο διάλογος του σταθμάρχη Λάρισας, αλλά «να έχουν κοπεί κομμάτια ή να έχουν μπει κάποια»
Σε νέες αποκαλύψεις, αφήνοντας αιχμές για το τι έχει συμβεί με το ηχητικό υλικό από το μοιραίο βράδυ του εγκλήματος των Τεμπών, προχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, δίνοντας τροφή για νέες συζητήσεις.

Όπως μεταδίδει topontiki.gr, μιλώντας το πρωί της Τρίτης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Τερεζάκης δεν απέκλεισε να μην έχει δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρος ο διάλογος του σταθμάρχη Λάρισας, αλλά «να έχουν κοπεί κομμάτια ή να έχουν μπει κάποια».

«Οι δημοσιογράφοι που έκαναν το ρεπορτάζ να εξηγήσουν αν κόψανε, δεν κόψανε, πέρα από το αν πήρανε και από πού το ηχητικό υλικό», είπε ο Τερεζάκης, τονίζοντας με έμφαση ότι από τον ΟΣΕ «δεν είχαμε λόγο να κόψουμε, να αποκρύψουμε, ή να παραποιήσουμε οτιδήποτε». Και εξήγησε ότι «θα ήταν τελείως ανόητο να κάνουμε κάτι τέτοιο όταν το υλικό δόθηκε στις αρχές και στις 3/3/23 και στις 13/3/23 είναι κοινό και έχει διαπιστωθεί ότι δεν αλλοιώθηκε».

«Μιλάμε για αρκετούς διαλόγους» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «για το μοντάζ έχω καταλάβει πως κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών. Τι μπορεί να σημαίνει, ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε, εμείς από τον ΟΣΕ δεν έχουμε σχέση, οι ανακριτικές αρχές μπορούν να διαπιστώσουν από τη έρευνα των στοιχείων επικοινωνίας μας».

Ο κ. Τερεζάκης αποκάλυψε όμως και κάτι άλλο. Ότι την επόμενη ακριβώς ημέρα του δυστυχήματος, το ηχητικό υλικό πήγε και σε διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ μέσω emails από τον κεντρικό σέρβερ του Οργανισμού.

«Έχουν ζητηθεί τα emails από τα στελέχη της διοίκησης. Να ανοιχτούν και να εξεταστούν τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι όλα στη διάθεση των αρχών, για να φανεί αν, τι και προς τα πού μπορεί να έφυγε υλικό, για να λήξει αυτή η παρερμηνεία», είπε ο κ. Τερεζάκης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι από τη διοίκηση του ΟΣΕ δεν υπήρξε καμία σχέση ή εμπλοκή στη διαρροή των ηχητικών.

Ωστόσο το μείζον ερώτημα που προκύπτει είναι σε ποιους και για ποιο λόγο δόθηκαν τα ηχητικά από τις συνομιλίες, πέρα από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του ΟΣΕ. Με ποια διαδικασία και μέσα σε ποιο πλαίσιο στελέχη της διοίκησης του Οργανισμού ζήτησαν λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και πήραν (στα email τους!!!) ένα υλικό, που κανονικά ήταν πλέον μόνο στη διάθεση των ανακριτικών αρχών; Και από τη στιγμή που αυτό ομολογείται τώρα από τον κ. Τερεζάκη, γεννάται και το ερώτημα εάν οι ανακριτικές αρχές έχουν ήδη ερευνήσει τι εμπλοκή έχει ο καθένας από όσους είχαν στη διάθεσή τους το συγκεκριμένο υλικό.