Μοίρες https://www.booked.net
+17°C

Τριτοκοσμικές εικόνες στη Γόρτυνα - Αδιαφορία από τους αρμόδιους φορείς

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
Τριτοκοσμικές εικόνες στη Γόρτυνα - Αδιαφορία από τους αρμόδιους φορείς

Τριτοκοσμικές εικόνες είναι αυτές που αντίκριζαν όλο το καλοκαίρι οι τουρίστες αλλά και σήμερα οι ντόπιοι, στην κοιτίδα πολιτισμού, όπως ονομάζουμε όλοι, την περιοχή της Γόρτυνας.

Ανάμεσα και γύρω στον αρχαιολογικό χώρο, το Μουσείο Μεσαράς και την παλαιοχριστιανική Βασιλική της Μητρόπολης, τα σκουπίδια, τα μπάζα και τα ξερόχορτα μόνο αρχαιολογική περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα δεν δείχνει.

Χωρίς να ενδιαφέρεται για την εικόνα αυτή ούτε η αρχαιολογική υπηρεσία, αλλά όπως φαίνεται ούτε κι ο Δήμος Γόρτυνας, η περιοχή θυμίζει περισσότερο χωματερή παρά τόπο πολιτισμού, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι κάθε χρόνο.

Παρότι το κράτος εισπράττει από αυτούς τους χώρους χιλιάδες ευρώ, σε απόσταση εκατό μέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας και ούτε πεντακοσίων μέτρων από το Μουσείο Μεσαράς, νότια της γέφυρας του Ληθαίου, βρίσκονται τόνοι από μπάζα και σκουπίδια.

Ένας επισκέπτης που πολύ εύκολα μπορεί να προσεγγίσει το χώρο δίπλα από το Ληθαίο ποταμό, θα συναντήσει σωρούς από μπάζα και σκουπίδια. Ίδια τριτοκοσμική εικόνα αντικρίζει κάποιος κι αν προχωρήσει από τον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας επί του κεντρικού δρόμου προς το Μουσείο Μεσαράς.

Στη διχάλα του δρόμου που οδηγεί στο Μουσείο Μεσαράς και στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς, τα χόρτα, τα σκουπίδια και οι κατεστραμμένες ενημερωτικές πινακίδες προσβάλουν τον πολιτισμό του τόπου, τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες που διαχειρίζονται αυτόν τον χώρο πολιτισμού και φυσικά την τοπική κοινωνία.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΡΟΓΗ - ΗΛΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα