Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου

14 Απριλίου 2024 -

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, νωρίς το πρωί της Κυριακής κατά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ για να συζητήσουν τις εχθροπραξίες με το Ιράν, ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε μία «πρωτοφανή απάντηση» προς το Ιράν.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως το μεσημέρι της Κυριακής για να συζητήσει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει στις 16:00 (ώρα Νέας Υόρκης· 23:00 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, ο Γκιλάντ Ερντάν, ανακοίνωνε μέσω X πως ζήτησε τη σύγκληση του ΣΑ καθώς «η ιρανική επίθεση εγείρει σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια» και «αναμένω να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και να αναλάβει σθεναρή δράση εναντίον του Ιράν».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε σήμερα την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, απευθύνοντας έκκληση για αυτοσυγκράτηση και άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών.

«Είμαι βαθύτατα ανήσυχος για τον πολύ πραγματικό κίνδυνο μιας καταστροφικής κλιμάκωσης σε ολόκληρη την περιοχή. Προτρέπω όλες τις πλευρές να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση για να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες στρατιωτικές συγκρούσεις σε πολλαπλά μέτωπα στη Μέση Ανατολή», αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Πηγή ertnews.gr