Μοίρες https://www.booked.net
+17°C

«Θεσμός» για τους παραγωγούς ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
«Θεσμός» για τους παραγωγούς ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου, καθιερώνοντας τον πλέον ως θεσμό.

«Καλούμε όλους τους παραγωγούς και τυποποιητές του Κρητικού ελαιολάδου να στηρίξουν την ανάδειξη του ποιοτικού μας προϊόντος», ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Νίκος Τζεδάκης. 

Στόχος του διαγωνισμού, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ποιοτικού και επώνυμου Κρητικού ελαιολάδου, η βελτίωση της τεχνογνωσίας γύρω από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και την ποιοτική του αναβάθμιση και η ενδυνάμωση της εικόνας του Κρητικού ελαιόλαδου και την προβολή του εντός και εκτός της χώρας μας.

«Έχουμε τρεις κατηγορίες ελαιολάδων, τυποποιημένο ελαιόλαδο συμβατικής καλλιέργειας (συμπεριλαμβάνονται τα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης), τυποποιημένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας (με προσκόμιση αντίστοιχου πιστοποιητικού), τυποποιημένο ελαιόλαδο με πιστοποίηση ΠΟΠ ή ΠΓΕ (με προσκόμιση αντίστοιχου πιστοποιητικού). Μέχρι στιγμής έχουμε μαζέψει 80 δείγματα, ένας ικανοποιητικός αριθμός για την ώρα», πρόσθεσε ο κ. Τζεδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το χαρακτηριστικό που κάνει τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου να «ξεχωρίζει», είναι ο υγιής ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ των παραγωγών. 

«Τρεις είναι οι λέξεις κλειδιά, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε το κρητικό ελαιόλαδο. Ποιότητα, τυποποίηση και ταυτότητα του προϊόντος», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Τζεδάκης.

Πηγή: creta24.gr

ΣΗΦΑΚΗΣ ΟΠΤΙΚΑ ΑΓΡΟΓΗ - ΗΛΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Γιατί χρησιμοποιούμε cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε, να σας προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία πλοήγησης.Με την πρόσβαση σας σε αυτόν, συναινείτε στη χρήση cookies. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στους Όρους Χρήσης, και στην Πολιτική Cookies του AntilalosPress.gr.