Ακόμη πιο δύσκολες είναι αυτές οι μέρες, για τις χιλιάδες πρόσφυγες που ζουν στα ελληνικά καμπ, καθώς εκτός των άλλων, βρέθηκαν στο έλεος του χιονιά που έφερε η Μήδεια.
Σε Σχιστό, Σκαραμαγκά, Ελαιώνα, Μαλακάσα -δομές όπου ήδη υπάρχουν οξυμένα προβλήματα σχετικά με τη διαβίωση των προσφύγων, προστέθηκε η παγωνιά και το χιόνι, που κυριολεκτικά έθαψε τις πρόχειρες σκηνές στις οποίες «φιλοξενούνται».
Με το ηλεκτρικό ρεύμα δε, έχει διακοπές λόγω της Μήδειας, οικογένειες, με μωρά και έγκυες γυναίκες κλήθηκαν σε συνθήκες πολικού ψύχους να μείνουν εκεί ή μεταφέρθηκαν σε κλειστό γήπεδο στο Ρουφ σε συνθήκες συγχρωτισμού.
«Καταπλακώθηκαν από το χιόνι οι σκηνές στον Ελαιώνα»
Στο δημοτικό γυμναστήριο του Ρουφ και σε κοινόχρηστα κοντέινερ μεταφέρθηκαν αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν σε σκηνές του Ελαιώνα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, οι σκηνές στον Ελαιώνα «καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι», ενώ η θέρμανση είναι ανύπαρκτη.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, η μεταφορά αφορούσε 200 πρόσφυγες. Εκατόν είκοσι από αυτούς επρόκειτο να μεταφερθούν σε κοινόχρηστα κοντέινερ εντός του Ελαιώνα, ενώ περίπου 80, στο γυμναστήριο του Ρουφ του δήμου Αθηναίων.
Πηγή: in.gr