Σίδνεϊ: Τέσσερις νεκροί μετά από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Σίδνεϊ: Τέσσερις νεκροί μετά από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο

13 Απριλίου 2024 -

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά μαχαιρώθηκαν, ανάμεσα μία μητέρα με το παιδί της, από άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος επιτέθηκε στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction του Σίδνεϊ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, οι Αρχές πυροβόλησαν τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης, ενώ δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν υπάρχει και δεύτερος δράστης. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας έτρεχε στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο οπλισμένος με μαχαίρι και χτύπησε τέσσερις διερχόμενους πελάτες προτού τον πυροβολήσε η αστυνομία.

Σημειώνεται ότι οι τραυματιοφορείς έχουν μεταφέρει μέχρι στιγμής δύο άτομα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα, ενώ περίοικοι έχουν δει πολλούς ανθρώπους έξω από το εμπορικό κέντρο με αίμα στα ρούχα τους.

 

Πληροφορίες για δεύτερο δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ABC, που επικαλείται την υπηρεσία ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας, η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά έναν ακόμη δράστη, έχοντας ήδη πυροβολήσει έναν άνδρα νωρίτερα.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των τοπικών υγειονομικών Αρχών δήλωσε ότι οι δράστες ήταν δύο. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο ένας πυροβολήθηκε από την Αστυνομία και κυνηγούσαν για να συλλάβουν τον άλλο. Ένοπλοι αστυνομικοί συνεχίζουν να κάνουν έρευνα στην οροφή όπου βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση των αρχών

Σύμφωνα με τον Guardian, οι τοπικές Αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: « Ένα κρίσιμο περιστατικό έχει ξεκινήσει μετά τον πυροβολισμό ενός άνδρα στο Bondi Junction. Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα (Σάββατο 13 Απριλίου 2024).

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο Westfield Bondi Junction μετά από αναφορές για πολλαπλά μαχαιρώματα. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την περιοχή. Οι έρευνες συνεχίζονται σε σχέση με το περιστατικό και δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.».

Δείτε το βίντεο από την επίθεση

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Ο Brendan Blomeley βρισκόταν με τα δύο παιδιά του μέσα στο Westfield όταν άκουσε δύο πυροβολισμούς. «Ήταν απλά μια από εκείνες τις καταστάσεις που δεν θα ευχόμουν σε κανέναν.», δήλωσε στο ABC.

Ο Blomeley είπε ότι η αστυνομία και οι τραυματιοφορείς έφτασαν «μέσα σε λίγα λεπτά» και έκαναν «τα πάντα.» Πρόσθεσε δε ότι «Ήταν τρομακτικό, ήταν οδυνηρό… Κρυβόμασταν σε ένα κατάστημα μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους.»

Ακόμη, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, μιλώντας στο 9 News, ισχυρίστηκε ότι οι συνάδελφοί του προσπαθούσαν να βοηθήσουν μια μητέρα και το μωρό της που είχαν μαχαιρωθεί από τον δράστη.

Ο άνδρας είπε ότι κρατούσε το μωρό καθώς αυτός και οι άλλοι προσπαθούσαν να συμπιέσουν το τραύμα. Είπε ότι άλλοι προσπάθησαν να φροντίσουν τη μητέρα, η οποία είχε μεγαλύτερη αιμορραγία.

 

«Νόμισα ότι θα πέθαινα»

«Ακούσαμε κάποιους καταναλωτές που απομακρύνθηκαν από το εμπορικό κέντρο», είπε μια νεαρή γυναίκα που σώθηκε από την επίθεση.

Στη συνέχεια, η ίδια είπε στο αυστραλιανό δίκτυο του ABC News το εξής: «Είναι το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ. Είδα μια γυναίκα πεσμένη στο πάτωμα. Νόμισα ότι θα πέθαινα. Κάθε στιγμή να παίζει στο μυαλό μου. Ήμουν τόσο φοβισμένη».

Τι ανέφερε η πρωθυπουργός για το περιστατικό

Η πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Πένυ Σαρπ, δήλωσε για την επίθεση: «Είμαι συγκλονισμένη από τις αναφορές για πολλά θύματα στο Bondi Junction αργά σήμερα το απόγευμα.

Οι σκέψεις μου και εκείνες της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους καθώς και με αυτούς που μπορεί να έχουν γίνει μάρτυρες αυτών των φρικτών γεγονότων. Λαμβάνω τακτικές ενημερώσεις από την αστυνομία της NSW και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το κτίριο