Σεβίλλη: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου του ισπανικού ποδοσφαίρου μεταξύ Ατλέτικ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Σεβίλλη: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου του ισπανικού ποδοσφαίρου μεταξύ Ατλέτικ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα

5 Απριλίου 2024 -

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Η Σεβίλλη προετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου του ισπανικού ποδοσφαίρου το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ της Ατλέτικ Μπιλμπάο και της Μαγιόρκα. Στην πόλη κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα που ενώνει τις δύο ομάδες και χιλιάδες φίλαθλοι και οπαδοί και των δύο ομάδων έχουν κατακλύσει την πόλη που θα ζήσει την μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Το στάδιο Cartuja (Καρτούχα) της Σεβίλλης χωρητικότητας περίπου 58.000 θεατών θα φιλοξενήσει την συνάντηση και η αστυνομία έχει ήδη βαφτίσει ως “Επιχείρηση Καρτούχα” το μεγάλο αθλητικό γεγονός του ισπανικού ποδοσφαίρου. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 20.000 οπαδοί της Ατλέτικ Μπιλμπάο και άλλες 20.000 οπαδοί της Μαγιόρκα θα στηρίξουν τις ομάδες τους στον μεγάλο τελικό. Τα εισιτήρια εδώ και καιρό έχουν εξαντληθεί όμως οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει δύο επιπλέον σημεία πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων για τους οπαδούς των δύο ομάδων και τις οικογένειες τους που δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήρια. Οι λιγότερο τυχεροί θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από τεράστιες γιγαντοοθόνες στα σημεία αυτά και ανάλογα με τον νικητή οι πανηγυρισμοί θα ακολουθήσουν μετά, όταν θα ενωθούν με όσους έχουν ήδη βρει εισιτήρια. Επιπλέον η γιορτή και στα δύο σημεία συγκέντρωσης των φιλάθλων θα ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου με συναυλίες και ζωντανή μουσική.

Το «Athletic Hiria» θα εγκατασταθεί δίπλα στο εμπορικό κέντρο Torre Sevilla, σε απόσταση 45 λεπτών με τα πόδια από το στάδιο, και έχει χώρο περίπου 28.000 τετραγωνικών μέτρων. Ο χώρος είναι ελεύθερης πρόσβασης και θα έχει δύο μεγάλες σκηνές για προστασία από τον ήλιο και μια κεντρική σκηνή με γιγαντοοθόνη, όπου θα γίνονται οι συναυλίες και θα παρακολουθούν τον τελικό. Δύο άλλες οθόνες θα εγκατασταθούν επίσης στην περιοχή ενώ θα υπάρχουν 170 μέτρα μπαρ με ποτά, έξι πάγκοι με φαγητό, χώροι ανάπαυσης, πόσιμο νερό και κέντρο πρώτων βοηθειών. 

Οι οπαδοί της Μαγιόρκα από την πλευρά τους, θα βρίσκονται στο Parque del Alamillo, με περισσότερα από 40.000 τετραγωνικά μέτρα. Στον χώρο θα υπάρχουν ειδικοί χώροι για παιδιά με δραστηριότητες όπως ζωγραφική προσώπου, επιτραπέζιο ποδόσφαιρο, καθώς και χώρος φαγητού, καταστήματα ή ball de bot.

Σεβίλλη: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου του ισπανικού ποδοσφαίρου μεταξύ Ατλέτικ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα

Το Μπιλμπάο προετοιμάζεται  

Στο Μπιλμπάο χθες βράδυ ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για τις επικείμενες τοπικές εκλογές της Αυτονομίας στις 21 Απριλίου όμως ουδείς ενδιαφέρεται για τα κόμματα που παίρνουν μέρος στις εκλογές. Η πόλη σε όλα τα κεντρικά σημεία της είναι στολισμένη με τον θυρεό της Ατλέτικ, από δημόσια κτήρια , μέχρι μουσεία ακόμα και μπαλκόνια σπιτιών. Το Μπιλμπάο ανασαίνει στο ρυθμό της Ατλέτικ και όλοι αγωνιούν για το τελικό αποτέλεσμα.

Σεβίλλη: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου του ισπανικού ποδοσφαίρου μεταξύ Ατλέτικ Μπιλμπάο και ΜαγιόρκαΣεβίλλη: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου του ισπανικού ποδοσφαίρου μεταξύ Ατλέτικ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα διεκδικεί το κύπελλο

Το νησί είναι ήδη έτοιμο για τον μεγάλο τελικό και δεν υπάρχει πόλη ή χωριό του νησιού που να μην είναι έτοιμο για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου. Στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα παρατηρείται το αδιαχώρητο και οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες για όλες τις υπόλοιπες πτήσεις που δεν έχουν προορισμό την Σεβίλλη. Ένα βίντεο μεγάλων αθλητών της Μαγιόρκα που έγινε viral εμψυχώνει την ομάδα τις τελευταίες ημέρες. Πρωταγωνιστής ο τενίστας Ράφα Ναδάλ από την Μαγιόρκα που ενθαρρύνει την ομάδα του να κατακτήσει το κύπελλο.

Οι δύο ομάδες

Η Athletic Club de Bilbao, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία σε αυτή τη διοργάνωση, έχει παίξει συνολικά σε 38 τελικούς, συν έναν τίτλο που κέρδισε το 1904, αλλά δεν έγινε ο τελικός, αφού ο αντίπαλος δεν εμφανίστηκε. Η ομάδα του Μπιλμπάο έχει κατακτήσει το κύπελλο 23 φορές μέχρι σήμερα και είναι η δεύτερη ομάδα με τους περισσότερους τίτλους, πίσω από την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει συνολικά 31. Η ομάδα με προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε έχει χάσει τους τελευταίους έξι τελικούς που έπαιξε . Κέρδισαν για τελευταία φορά το 1984 στον περίφημο τελικό την Μπαρτσελόνα του Μαραντόνα.

Σεβίλλη: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου του ισπανικού ποδοσφαίρου μεταξύ Ατλέτικ Μπιλμπάο και ΜαγιόρκαΣεβίλλη: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου του ισπανικού ποδοσφαίρου μεταξύ Ατλέτικ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα

Η ομάδα των Βαλεαρίδων είναι μια ομάδα με σκαμπανεβάσματα. Η τελευταία μεγάλη Μαγιόρκα που έφτασε σε τελικό Κυπέλλου ήταν αυτή των Σαμουέλ Ετό και Παντιάνι, με επικεφαλής τον Γκρεγκόριο Μαντζάνο το 2003. Εκείνη τη χρονιά, η Μαγιόρκα κέρδισε τη Ρέκρε (3-0). Η ομάδα που τώρα ηγείται ο Χαβιέρ Αγκίρε έχει παίξει σε τρεις τελικούς και έχει κερδίσει έναν σε ολόκληρη την ιστορία της. Αυτό το Σάββατο έχει την τέταρτη ευκαιρία να κερδίσει έναν νέο τίτλο.

Και οι δύο ομάδες έφτασαν σε αυτήν την ημερομηνία ξεπερνώντας μεγάλους αντιπάλους όπως η Μπαρτσελόνα ή η Ατλέτικο Μαδρίτης, στην περίπτωση των Βάσκων, και η Χιρόνα ή η Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην περίπτωση των Βαλεαρίδων Νήσων. Οι δήμαρχοι του Μπιλμπάο και της Πάλμα ντε Μαγιόρκα υπογραμμίζουν τον «ενθουσιασμό» και των δύο πόλεων για τον τελικό του Copa de Rey και προετοιμάζουν τις πόλεις τους για την μεγάλη φιέστα που θα ακολουθήσει. 

Η Athletic Club de Bilbao και η RCD Mallorca θα παλέψουν αυτό το Σάββατο, 6 Απριλίου, για να σηκώσουν το κύπελλο (Copa del Rey). Θα το κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα γήπεδά τους, καθώς ο τελικός γίνεται στην Καρτούχα  για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Επιπλέον με την τελευταία μεγάλη χρηματοδότηση το στάδιο της Καρτούχα αναμένεται να αποτελεί σταθερά το στάδιο που θα γίνονται πάντα οι τελικοί κυπέλλου τα επόμενα χρόνια καθώς θα γίνει διευρυνσή του. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο στάδιο στην Ισπανία πίσω από το Camp Nou, το Santiago Bernabéu, το Civitas Metropolitano και το Benito Villamarín.

Το κύπελλο μεταφέρθηκε ήδη στη Σεβίλλη, από χθες Πέμπτη, συνοδευόμενο από τον Rafael Alcorta, πρώην παίκτη της Athlétic Club de Bilbao και της Real Madrid, και από τον Αργεντινό τερματοφύλακα Leo Franco, της Real Mallorca μεταξύ 1999 και 2004.

Πηγή ertnews.gr