Μοίρες https://www.booked.net
+17°C

Σε αναμονή του ΦΕΚ που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις μετακινήσεις

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
Σε αναμονή του ΦΕΚ που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις μετακινήσεις

Νέα σκληρότερα μέτρα ισχύουν από τις 6 τα ξημερώματα της Τσικνοπέμπτης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου που μαζί με άλλες περιοχές περνά στο "βαθύ κόκκινο", όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς. 


Από εκείνη την ώρα, ωστόσο, οι κάτοικοι του Ηρακλείου βρίσκονται σε σύγχυση, δεν μπορούν να ερμηνεύσουν όσα ειπώθησαν στην έκτακτη ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά και όλοι, ακόμα και οι αρμόδιοι φορείς, αναμένουν το ΦΕΚ που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα λύσει όλες τις απορίες.


Τι θα γίνει, τελικά, με τους κωδικούς 2 και 3, θα κρατάμε μεζούρα για να υπολογίσουμε τις αποστάσεις; Πού ισχύει και πού όχι η απόσταση των 2 χιλιομέτρων;

Τι εννοούμε όταν λέμε πως για την παροχή βοήθειας σε τρίτο, κωδικό 4, δηλαδή, μπορεί να μας ζητήσουν επιπλέον αποδείξεις; Ποιες θα είναι αυτές;


Μέχρι στιγμής, αυτά που έχουν ανακοινωθεί είναι:

Τα μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα  θα ισχύει από τις 19.00 εως τις 06.00 το πρωί.

Yποχρεωτική είναι η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Aναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής

Η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών (πλην των κηδειών) παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας  γίνεται χωρίς την παρουσία πιστών.


Τι ισχύει στην υπόλοιπη Κρήτη

Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες


-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για Λύκεια

-Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών

-Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away

-Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.


Οι αλλαγές στους κωδικούς


SMS 2 και SMS 3: Οι δύο κωδικοί που αφορούν μετάβαση σε κατάστημα ή τράπεζες μένουν ως έχουν, αλλά η μετάβαση πλέον θα πραγματοποιείται εντός του δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.


SMS 4: Δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός στο sms για μετάβαση για παροχή βοήθειας, αλλά η αστυνομία κατά τους ελέγχους θα είναι πιο αυστηρή και θα ζητάει περισσότερες λεπτομέρειες. Να ζητούν δηλαδή περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία.


SMS 6: Η μετακίνηση για άθληση ή για βόλτα με το κατοικίδιο θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με ποδήλατο ή πεζοί. Ουδείς πλέον θα μπορεί να μετακινηθεί με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα με κωδικό 6.Πηγή: cretalive 

ΑΓΡΟΓΗ - ΗΛΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα