Πολιτική αντιπαράθεση για τα Τέμπη: Για συγκάλυψη επιμένει η αντιπολίτευση – Όλα στο φως απαντά η κυβέρνηση - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Πολιτική αντιπαράθεση για τα Τέμπη: Για συγκάλυψη επιμένει η αντιπολίτευση – Όλα στο φως απαντά η κυβέρνηση

1 Απριλίου 2024 -

Σφοδρή η πολιτική σύγκρουση για την τραγωδία των Τεμπών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μιλούν για συγκάλυψη και να ζητούν προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή και την κυβέρνηση να απαντά ότι «όλα είναι στο φώς». Η αντιπολίτευση ζητεί επίσης να δοθούν απαντήσεις για τα ηχητικά του ΟΣΕ και τα δημοσιεύματα περί «χαλκευμένων διαλόγων».

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στην ανάρτηση Κασσελάκη, ο οποίος προανήγγειλε κατάθεση κατηγορητηρίου από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, ενώ αναφερόμενος στα δημοσιεύματα τόνισε ότι μένει να διερευνηθεί το ζήτημα της διαρροής «καθώς κάθε επιχείρημα περί μονταζιέρας ή δόλου έχει καταρριφθεί. Πρέπει κάθε φορά η Δικαιοσύνη να ελέγχει γιατί διαρρέουν στοιχεία. Προφανώς πρέπει να δοθούν οι αντίστοιχες απαντήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να μετατρέπονται σε δικαστές για να βγάζουν αποφάσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:  «Δεν μπορούμε να απαντάμε για ένα κατηγορητήριο το οποίο θα κατατεθεί. Εμείς στη συνέχεια θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Ο Στέφανος Κασσελάκης  είχε καλέσει νωρίτερα τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι θα υπερψηφίσει πρόταση για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

«Αφού το διαβάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται να υπερψηφίσει έτσι ώστε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση και να οδηγηθεί ο Κώστας Καραμανλής στη δικαιοσύνη μετά από άσκηση ποινικής δίωξης; Θα στηρίξει την αλήθεια ή θα συνεχίσει τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών;  Μητσοτάκης= Καραμανλής», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε ότι «ο Κασσελακης έχει την ψυχή Πολάκη, λέει πράγματα που ούτε ο Τσίπρας που φημιζόταν για λαϊκισμό δεν τα έλεγε». (Πηγή ΣΚΑΪ). Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σκέρτσος επισημαίνει ότι « «η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο και κάθε συμφέρον να τελειώσει αυτή η υπόθεση με τρόπο που θα αποδώσει σεβασμό στην αλήθεια, στον πόνο και δεν θα επαναληφθεί ξανά αυτό το τραγικό συμβάν. Ποτέ!». Διερωτήθηκε δε, «για ποιο λόγο να θέλει η κυβέρνηση να συγκαλυφθούν ευθύνες;».

«Το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που οι διασώστες έψαχναν νεκρούς, αγνοούμενους, την ώρα που όλη η ελληνική κοινωνία θρηνούσε γι’ αυτό που είχε συμβεί, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να πάρουν τις επίμαχες συνομιλίες, να τις χαλκευόσουν και να διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης», είπε κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο ο Νίκος Ανδρουλάκης και αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «λειτουργεί με το τρίπτυχο συγκάλυψη – διαφθορά – ατιμωρησία», τόνισε ότι «πρέπει ο φαύλος κύκλος να σπάσει γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει πολλά περισσότερα». Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό, καταθέσαμε για αυτή τη νέα αποκάλυψη πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή και σήμερα ήρθαμε και καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία τους Αρείου Πάγου για να υπάρχει διερεύνηση της υπόθεσης . Τώρα έχει χρέος η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει στη Βουλή και έχει δώσει στη δημοσιότητα ολοκληρωμένο Πόρισμα για το έγκλημα των Τεμπών και για την απόδοση πολιτικών, αλλά και ποινικών ευθυνών σε πρώην υπουργούς. Απ’ αυτή την άποψη στηρίζει πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του κόμματος , όπου προστίθεται: «Γνωρίζουμε, ότι “σύμμαχος” της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ο νόμος της “συγκάλυψης” και της “ατιμωρησίας” – ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών” – που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να καταργήσουν στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις του ΚΚΕ».

«Eίναι ξεδιάντροποι ψεύτες», δήλωσε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Καραμανλής ξέρει πολύ καλά έχοντας βουλευτική ασυλία ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί αν δεν αρθεί η ασυλία», ενώ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της θα στηρίξει πρωτοβουλίες όπως η πρόταση μομφής.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης. Γιώργος Παντελάκης

Πηγή ertnews.gr