Μοίρες https://www.booked.net
+17°C

Παπανδρέου - Μαρινάκης: Σχολή Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
Παπανδρέου - Μαρινάκης: Σχολή Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο

Σε ιδιωτική επίσκεψη του ο προεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιωργος Α. Παπανδρέου προτείνει την ίδρυση Σχολής Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο. 

Μια σημαντική είδηση για την πόλη του Ρεθύμνου και την Κρήτη γενικότερα έβγαλε η ιδιωτική επίσκεψη του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στο Ρέθυμνο στο ξενοδοχείο Grand Rimondi. Ο κ. Παπανδρέου ήταν προσκεκλημένος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Παντελη Σπυρλιδάκη.

Ο προεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μετά και το συμπόσιο της Σύμης, απόλαυσε μερικές ημέρες ξεκούρασης τόσο ο ίδιος όσο και κάποιοι συνεργάτες και φίλοι του στο ξενοδοχείο Grand Rimondi. 

Η ιδέα για τη δημιουργία Σχολής Δημοκρατίας ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε προς τιμή του ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και σε αυτό παρεβρέθηκαν ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και άλλοι παράγοντες από το δήμο Ρεθύμνης. 


Ο κ. Παπανδρέου συζήτησε με το δήμαρχο τη δυνατότητα της δημιουργίας της Σχολής Δημοκρατίας. Ο δήμαρχος συμφώνησε με την πρόταση του κ. Παπανδρέου για τη δημιουργία της Σχολής Δημοκρατίας και τη δυνατότητα λειτουργίας της με τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τοπικού Πανεπιστήμιου.

Στη Σχολή αυτή κάθε χρόνο θα συμμετέχουν νέοι από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα συζητούν και θα διδάσκονται τη δημοκρατία. 

Την πρόταση του κ. Παπανδρέου βρήκε άκρως ενδιαφέρουσα ο δήμαρχος Ρεθύμνου τόσο ως προς το περιεχόμενο και τη σημασία της όσο και για τα οφέλη που θα έχει για την πόλη του Ρεθύμνου και την Κρήτη. 

Ο κ. Μαρινάκης δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί προς αυτή τη κατεύθυνση ζητώντας και τη στήριξη του πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, που έγινε σε αίθριο χώρο του ξενοδοχείου Grand Rimondi σε στενό κύκλο δεν έλειψαν οι πολιτικές συζητήσεις συμπεριλαμβανομένου και του πολέμου στην Ουκρανία.