Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Σε εξέλιξη η συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Σε εξέλιξη η συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας

22 Απριλίου 2024 -

Συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μέτρα τα οποία πολλές φορές και στο παρελθόν έχει επιχειρηθεί να προτάξουν την καλή πρόθεση και από τις δύο χώρες να συνυπάρξουν και να συνεννοούνται σε πολλά επίπεδα, όχι μόνο στο διπλωματικό πεδίο και το πολιτικό, αλλά και στο στρατιωτικό. Αυτό επιδιώκεται και σήμερα.

Πρώτος θα χαιρετήσει τον Τούρκο υφυπουργό Μπουράκ Ακτσαπάρ ο νέος επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος.

Ήδη τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες με ανταλλαγή επισκέψεων ανώτατων αξιωματικών στην περιοχή της Αδριανούπολης αλλά και του Έβρου. Αξιωματικοί από τις δύο χώρες μετέβησαν στους σχηματισμούς και συνομίλησαν μεταξύ τους.

Εκείνο το οποίο επιδιώκεται είναι να υπάρχει ο δίαυλος επικοινωνίας όχι μόνο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε επίπεδο δηλαδή υπουργών ή σε επίπεδο Διευθύνσεων Αμυντικής Πολιτικής, αλλά και σε επίπεδο στρατιωτικών επιτελείων. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα από τη συζήτηση. Συνήθως αποφασίζονται τέτοιου είδους κινήσεις, δηλαδή η ανταλλαγή επισκέψεων ή κάποιες άλλες δραστηριότητες οι οποίες είναι σε στρατιωτικό επίπεδο, όχι όμως διμερείς ασκήσεις μέχρι στιγμής.

Η προσπάθεια αυτή είχε σταματήσει στις 13 Δεκεμβρίου, που ήταν τα προηγούμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Άγκυρα. Σήμερα 23 Απριλίου είναι το επόμενο βήμα το οποίο γίνεται ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή ertnews.gr