Μοίρες https://www.booked.net
+17°C

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την καινοτομία και την πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
Ξεκινούν οι αιτήσεις για την καινοτομία και την πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για το υποέργο «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων», που υλοποιείται από το ΥπΑΑΤ στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 181.521.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025.

Να σημειωθεί ότι στόχος του υποέργου, είναι:

α) Η αύξηση του βαθμού συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα μέσω συλλογικών σχημάτων ή/και της υιοθέτησης της συμβολαιακής γεωργίας.

β) Η βελτίωση της θέσης του αγροτών στην αλυσίδα αξίας.

γ) Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων στις αγορές μέσα από την αξιοποίηση της έρευνας, της σύγχρονης τεχνολογίας και των ψηφιακών εργαλείων.

δ) Η ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών, αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

ε) Η βιώσιμη ανάπτυξη και η αποδοτικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Πώς να καταθέσετε την αίτηση

Οι δυνητικοί δικαιούχοι υποβάλλουν:

  • Την Αίτηση Ενίσχυσης  και
  • Τον Φάκελο Δικαιολογητικών για την έγκριση της πρότασης

Η αίτηση μαζί με το σύνολο των δικαιολογητικών υποβάλλονται με ψηφιακή υπογραφή (όπου απαιτείται) στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου – www.gov.gr – στην ενότητα Γεωργία και κτηνοτροφία / Γεωργική Επιχειρηματικότητα, αφού πρώτα ο χρήστης κάνει εγγραφή.

Να σημειωθεί ότι η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης λήγει στις 30/09/2022.

Δείτε πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση ΕΔΩ

Δείτε χρήσιμες ερωτήσεις – απαντήσεις για το υποέργο ΕΔΩ


Πηγή: ot.gr


Ακολουθήστε το AntilalosPress στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΗΦΑΚΗΣ ΟΠΤΙΚΑ

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Γιατί χρησιμοποιούμε cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε, να σας προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία πλοήγησης.Με την πρόσβαση σας σε αυτόν, συναινείτε στη χρήση cookies. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στους Όρους Χρήσης, και στην Πολιτική Cookies του AntilalosPress.gr.