Κρήτη: Χειροπέδες σε τρία άτομα για διακίνηση προϊόντων απομίμησης - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κρήτη: Χειροπέδες σε τρία άτομα για διακίνηση προϊόντων απομίμησης

9 Απριλίου 2024 -

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση την 08.04.2024  στο Ρέθυμνο, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και του 4ου Τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ) της Α.Α.Δ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Ν. Περί Εμπορικών σημάτων. Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα σε περιοχές του Δήμου Ρεθύμνου, τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι τα ανωτέρω άτομα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6.295 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.

Από το κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 30.750 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 825.519 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.