Μοίρες https://www.booked.net
+17°C

Κρήτη: «Καμπανάκι» από το υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα – «Πρέπει να περιοριστεί η διασπορά»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
Κρήτη: «Καμπανάκι» από το υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα – «Πρέπει να περιοριστεί η διασπορά»

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται στα αστικά λύματα την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου σε σχέση με μια εβδομάδα πριν σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, γεγονός που φέρνει το καθολικό lockdown ένα βήμα πιο κοντά.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη, ανέφερε ότι πράγματι υπάρχει μια αυξητική τάση και στα Χανιά σε σχέση με τα προηγούμενα δεδομένα. «Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί όλους ως πολίτες. Από το ρόλο μου ως πρόεδρος, έχουμε μια συλλογική ευθύνη όπως και όλοι οι φορείς. Τα δεδομένα είναι αυτά, αλλά το ευτύχημα είναι ότι με σύγχρονα εργαλεία η επιστημονική κοινότητα δίνουν αυτά τα επιδημιολογικά φορτία, προκειμένου να αξιοποιηθούν και να παρθούν τα μέτρα που πρέπει για τον γενικό πληθυσμό». 

Σύμφωνα με την κ. Χατζηδάκη υπάρχει μια χαλαρότητα αλλά και ψυχολογική κόπωση στον κόσμο, κάτι που είναι φυσικό και αναμενόμενο. «Αν κυκλοφορήσει κανείς στους δρόμους της πόλης, θα δει μια κινητικότητα πάντα όμως τηρώντας τα μέτρα. Όμως παρατηρείται μια μεγαλύτερη κινητικότητα και τα αποτελέσματα από τα επιστημονικά δεδομένα το πιστοποιούν αυτό. Εύχομαι η διασπορά με τα μέτρα που θα παρθούν από τις αρμόδιες αρχές να περιορίσει το εν λόγω φαινόμενο. Εγώ θέλω να πω ότι και στο πρώτο και στο δεύτερο lockdown, δεν κόψαμε το νερό σε κανένα νοικοκυριό προκειμένου να υπάρξει αυξημένη υγιεινή και βέβαια τηρούμε αυστηρά το πρωτόκολλο όπως έχει οριστεί από το κράτος, προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος». 

Πηγή: creta24.gr

ΑΓΡΟΓΗ - ΗΛΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα