Μοίρες https://www.booked.net
+17°C

Κρήτη: Ξεκίνησαν ελλείψεις σε γαλακτοκομικά προϊόντα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
Κρήτη: Ξεκίνησαν ελλείψεις σε γαλακτοκομικά προϊόντα

Οι σοβαρές ελλείψεις σε γαλακτοκομικά προϊόντα, για τις οποίες υπήρχαν φόβοι και προειδοποιήσεις εδώ κι αρκετούς μήνες, σε τοπικό επίπεδο άρχισαν να φαίνονται, όπως αναφέρει το creta24.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA,  ο πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου Logistics Νεκτάριος Κανακαράκης ανέφερε πως ήδη έχει αρχίσει να γίνεται διακριτό, για πρώτη φορά, το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μια έλλειψη στα τυροκομικά προϊόντα και ειδικά στα προϊόντα που συσκευάζονται στην Κρήτη, λόγω έλλειψης γάλακτος.

Ο κ. Κανακαράκης σημείωσε πως οι βοσκοί πλέον βρίσκουν ασύμφορη την βοσκή και την παραγωγή γάλακτος, γιατί τα γεωργικά εφόδια και η ενέργεια έχουν φτάσει στα ύψη. «Ο κάθε παραγωγός το σκέφτεται για να μπει στη διαδικασία αυτή, αν θα πρέπει να προχωρήσει δηλαδή στην παραγωγή, και βλέπουμε ότι αποδυναμώνεται το αίσθημα της παραγωγής με αποτέλεσμα να έχουν ελάχιστη ζήτηση και αυτό καταγράφεται γενικότερα στο βιομηχανικό εμπόριο». 

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως οι εταιρίες δεν έχουν την βασική πρώτη ύλη για να σκευάσουν τα προϊόντα με αποτέλεσμα, το επόμενο διάστημα να δούμε ελλείψεις σε τυροκομικά όπως η γραβιέρα ή το κεφαλοτύρι, δηλαδή τυριά που παράγονται στην Κρήτη.

Κλείνοντας, εξέφρασε την πεποίθηση πως η κατάσταση, τουλάχιστον όσον αφορά τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα μπορούσε να λυθεί αν υπήρχε μια βελτίωση στις τιμές των πρώτων υλών, στα γεωργικά εφόδια και στις ζωοτροφές.

Ακολουθήστε το AntilalosPress στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΗΦΑΚΗΣ ΟΠΤΙΚΑ ΒΙΔΑΚΗΣ λαμπρακη οε πομποδακησ

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Γιατί χρησιμοποιούμε cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε, να σας προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία πλοήγησης.Με την πρόσβαση σας σε αυτόν, συναινείτε στη χρήση cookies. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στους Όρους Χρήσης, και στην Πολιτική Cookies του AntilalosPress.gr.