Μια κολοκύθα - γίγας για βραβείο Γκίνες, έκοψε ένας ερασιτέχνης κηπουρός, ο Στέλιος Τζιτζιρίκας από τον κήπο του στην Αρναία Χαλκιδικής.
Η κολοκύθα ζυγίζει πάνω από 50 κιλά!
Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο κ. Τζιτζιρίκας «κάθε χρόνο τέτοια εποχή βγαίνουν οι κολοκύθες μας, σε παρόμοια μεγέθη. Αυτή που βγάλαμε τις προάλλες ξεπερνούσε τα 50 κιλά, ωστόσο έχουμε βγάλει και μεγαλύτερες. Πέρσι κόψαμε μία κολοκύθα πάνω από 60 κιλά. Έχουμε βγάλει κατά καιρούς κολοκύθες τις οποίες δεν μπορείς να τις αγκαλιάσεις».
Ερωτηθείς για το ποιο είναι το μυστικό συστατικό στην καλλιέργεια των κολοκυθών ο αστυνομικός στο επάγγελμα εκμυστηρεύεται ότι «πρόκειται για μια τοπική ποικιλία της ορεινής Χαλκιδικής.
Φυτεύουμε παλιά σπόρια και τα καλλιεργούμε με φυτόχωμα. Ο σημαντικότερος παράγοντας πιστεύω ότι είναι όμως η κοπριά που έχουμε από τις κότες αλλά και η περιποίηση στο λαχανικό, καθώς χρειάζεται πολύ πότισμα η κολοκύθα».