Καιρός: Έρχονται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως 16 βαθμούς Κελσίου και σκόνη - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Καιρός: Έρχονται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως 16 βαθμούς Κελσίου και σκόνη

15 Απριλίου 2024 -

Με δύο αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες θα εξελιχθεί ο καιρός των επόμενων ημερών καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια από τη μια θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει έως και τους 16 βαθμούς Κελσίου (στην Κοζάνη) και από την άλλη θα υπάρξει συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου του Alpha, την Τετάρτη θα έχουμε λασποβροχές και το Σάββατο βροχές, ιδίως για τη δυτική Ελλάδα, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Όπως φαίνεται στον πίνακα του κ. Τσατραφύλλια με τις διαφορές στη θερμοκρασία, στην Αθήνα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 10 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη 11 βαθμούς, στην Πάτρα 12 βαθμούς, στα Ιωάννινα 13 βαθμούς και στην Κοζάνη 16 βαθμοί.
thermokrasia-pinakas

Δείτε και τον χάρτη με τη μεταφορά πάνω από την Ελλάδα της σκόνης από τη Σαχάρα.

xartis-skoni

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για την αλλαγή του καιρού

«Καλημέρα!Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες.Μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι της τάξης των 16 βαθμών!Επίσης την Τετάρτη (λασποβροχές) και το Σάββατο έρχονται οι πολυπόθητες βροχές κυρίως για τη δυτική Ελλάδα ,τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.Ακόμη αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ πολύ ισχυροί θα πνέουν οι νοτιάδες την Τετάρτη στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ).Ακολουθούν παραδείγματα πτώσης της θερμοκρασίας σε 5 πόλεις καθώς και ο χάρτης με τη μεταφορά της Σαχαριανής σκόνης» γράφει ο μετεωρολόγος.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την ΠαρασκευήΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 16-04-2024
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου περίπου και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-04-2024
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώση μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-04-2024
Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια μέχρι το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-04-2024
Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Πηγή: protothema.gr

Tags: