Ιορδανία: Να αποτραπεί ο Μπ. Νετανιάχου από την προσπάθεια εκτροπής της προσοχής  για το τι συμβαίνει στη Γάζα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ιορδανία: Να αποτραπεί ο Μπ. Νετανιάχου από την προσπάθεια εκτροπής της προσοχής  για το τι συμβαίνει στη Γάζα

17 Απριλίου 2024 -

Ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι δήλωσε χτες Τρίτη ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποτρέψει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου από το να «εκτρέψει» την προσοχή από τη Γάζα κλιμακώνοντας την αντιπαράθεσή του με το Ιράν.

Ο Αλ Σαφαντί είπε, σε σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο, ότι το Ιράν απάντησε στην επίθεση στο προξενείο του και ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να κλιμακωθεί περαιτέρω.

Ο Ιορδανός υπουργός πρόσθεσε ότι «πρέπει επίσης να αποτρέψουμε τον Νετανιάχου από το να αποσπά την προσοχή από αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, ώστε να επικεντρωθεί στην ιρανο-ισραηλινή αντιπαράθεση». Σχολίασε δε ότι, δεν μπορούμε να δεχτούμε την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ χωρίς ευθύνη και η διεθνής κοινότητα πρέπει να προστατεύσει την αξιοπιστία της σε αυτό το πλαίσιο. Επέμεινε ότι, η διεθνής κοινότητα πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση ώστε να μην παρασύρει την περιοχή σε μια νέα περιδίνηση βίας.

Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη κλιμάκωση τόνισε ότι, είναι ένας κίνδυνος για όλους μας και η διακοπή της απαιτεί να σταματήσουν τα αίτια της έντασης και το πρώτο βήμα για τη μείωση της είναι να σταματήσει η επιθετικότητα κατά της Γάζας.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή ertnews.gr