Indian Wells: Ο Αλκαράθ… έσπασε το αήττητο του Σίνερ και παίζει ξανά τελικό με τον Μεντβέντεφ - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Indian Wells: Ο Αλκαράθ... έσπασε το αήττητο του Σίνερ και παίζει ξανά τελικό με τον Μεντβέντεφ

Indian Wells: Ο Αλκαράθ… έσπασε το αήττητο του Σίνερ και παίζει ξανά τελικό με τον Μεντβέντεφ

17 Μαρτίου 2024 -

Ο Κάρλος Αλκαράθ έγινε ο πρώτος τενίστας που κερδίζει τον Γιανίκ Σίνερ μέσα στο 2024 και έκλεισε θέση στον τελικό του Indian Wells για να αντιμετωπίσει ξανά τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο πολυαναμενόμενος ημιτελικός του Indian Wells μεταξύ του Κάρλος Αλκαράθ και του Γιανίκ Σίνερ πέρασε από χίλια κύματα. Με τη βροχή να τον διακόπτει μετά τα πρώτα τρία games, τελικά ο Ισπανός ήταν αυτός που πήρε τη σπουδαία «μάχη» στα τρία σετ, επικρατώντας με ανατροπή 2-1 (1-6, 6-3, 6-2).

Ο Αλκαράθ με αυτόν τον τρόπο υποχρέωσε τον Σίνερ στην πρώτη του ήττα μετά από 19 διαδοχικές νίκες και έγινε ο πρώτος που φεύγει νικητής απέναντί του μέσα στο 2024. Ο Ιταλός κυριάρχησε στο 1ο σετ και μετά τη διακοπή της βροχής πήρε τέσσερα σερί games για να φτάσει στο 6-1.

Με το επίπεδο να ανεβαίνει και από τους δύο, ο Αλκαράθ ήταν αυτός που βρήκε τις λύσεις στο 2ο και το 3ο σετ για να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα του Σίνερ. Ο Ισπανός έφυγε με break στο 4-1 του 2ου σετ και κατάφερε να το κλείσει με 6-3, για να οδηγήσει το ματς σε decider.

Εκεί όπου αποδείχθηκε πως είχε πολύ περισσότερη… βενζίνη στο ρεζερβουάρ του, αφού με το διπλό break στο 5-1 δε γινόταν να υπάρξει ανατροπή. Ο Αλκαράθ ολοκλήρωσε με 15 winners και 13 αβίαστα τον ημιτελικό, έφερε το μεταξύ τους rivalry στο 4-4, κρατώντας παράλληλα και το Νο2 του κόσμου, θέλοντας να υπερασπιστεί και τον τίτλο του.

Επανάληψη του περσινού τελικού με Αλκαράθ εναντίον Μεντβέντεφ

Αυτό θα κληθεί να το πράξει κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, τον τενίστα δηλαδή που κέρδισε και την περσινή σεζόν στην Καλιφόρνια. Ο Ρώσος πέτυχε μία σπουδαία ανατροπή απέναντι στον Τόμι Πολ μετά από σχεδόν 2,5 ώρες, φτάνοντας στη νίκη επίσης με ανατροπή για το 2-1 (1-6, 7-6(3), 6-2).

Ο Αμερικανός ήταν εκπληκτικός σε σερβίς και επιστροφές αλλά στο 2ο σετ γύρισε τον αστράγαλό του και παρότι το πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε, δεν έφτασε ποτέ στο ίδιο επίπεδο. Ο Πολ επέστρεψε από το 4-0 στο 2ο σετ για να το οδηγήσει στο tiebreak, αλλά από τη στιγμή που ο Μεντβέντεφ το κατέκτησε, τα πράγματα στο 3ο σετ απλοποιήθηκαν.

Και έτσι ο Μεντβέντεφ επιστρέφει σε τελικό, τον δεύτερο μέσα στο 2024 μετά το Australian Open και θα παίξει με τον Αλκαράθ το βράδυ της Κυριακής (17/3 – 23:00), αμέσως μετά τον τελικό των γυναικών μεταξύ της Μαρίας Σάκκαρη με την Ίγκα Σφιόντεκ.



Πηγή gazzetta.gr