Google: Ξεκινά τη διαγραφή λογαριασμών – Πώς να «σώσετε» τον δικό σας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Google: Ξεκινά τη διαγραφή λογαριασμών – Πώς να «σώσετε» τον δικό σας

2 Δεκεμβρίου 2023 -

Επιχείρηση «εκκαθάρισης» ξεκινά από σήμερα η Google με στόχο να διαγράψει όλους τους παλιούς λογαριασμούς που δεν λειτουργούν εδώ και καιρό. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ακολουθήσει μια σταδιακή προσέγγιση, ξεκινώντας με τους λογαριασμούς που «δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά».

Η Google δήλωσε ότι προχωρά στην κίνηση αυτή για λόγους ασφαλείας, τονίζοντας ότι οι ξεχασμένοι και αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν. Υπενθυμίζεται πως ένας λογαριασμός Google δίνει στους χρήστες πρόσβαση στα περισσότερα προϊόντα της εταιρείας, όπως η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και ο ιστότοπος βίντεο YouTube, χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Σε μια σχετική επίσημη ανάρτηση τον Μάιο, η Google ανέφερε ότι ο λόγος που οι παλιοί λογαριασμοί είναι πιο ευάλωτοι είναι επειδή τείνουν να βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης και σε μεγάλο βαθμό δεν έχει ρυθμιστεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο σημείων. Η απλή είσοδος σε έναν λογαριασμό ή η αποστολή ενός email θα πρέπει να είναι αρκετή για να τον διατηρήσει ενεργό.

Αν ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως πηγή κακόβουλου περιεχομένου και spam.

Πώς να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας

Η πιο απλή διαδικασία για να διατηρήσετε ενεργό τον λογαριασμό σας στη Google είναι η είσοδος σ’ αυτόν. Η Google δήλωσε επίσης ότι η ανάγνωση ή η αποστολή ενός email χρησιμοποιώντας το Google Drive ή η παρακολούθηση ενός βίντεο στο YouTube θα μπορούσε να βοηθήσει.

Μόλις συνδεθείτε, καλό είναι να μπείτε και στην «έτερη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» που έχετε να συνδέεται με τον λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον ξεχάσετε.