Γεωργιάδης για Πολάκη: Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ξεστομίζοντας ψέματα για τα απογευματινά χειρουργεία - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Γεωργιάδης για Πολάκη: Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ξεστομίζοντας ψέματα για τα απογευματινά χειρουργεία

4 Απριλίου 2024 -

«Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία θα υλοποιηθούν, όσο και αν ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν και εύχονται για το αντίθετο», σημειώνει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορώντας τον Παύλο Πολάκη για ασύστολα ψεύδη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη:

Για ακόμα μία φορά ο @pavpol2222 εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, ξεστομίζοντας ασύστολα ψέματα αναφορικά με την υλοποίηση της μεταρρύθμισης των απογευματινών χειρουργείων που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας.Πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο, η οποία θα παρέχει σε 55 χιλιάδες συμπολίτες μας δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις.

Ήδη από τις 6 Μαρτίου έχω ενημερώσει επίσημα την Ευρωπαική Επιτροπή μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης για τον σχεδιασμό και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την υλοποίηση των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων.Με μία σειρά ενεργειών, οι οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά με το κλιμάκιο της Ευρωπαικής Επιτροπής στις 13 Μαρτίου, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, το Υπουργείο Υγείας εκπόνησε μια ολοκληρωμένη πρόταση με φορείς υλοποίησης την ΕΚΑΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ για το έργο «Οργανωτικές και λοιπές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της διενέργειας των εκκρεμών επεμβάσεων της Λίστας Χειρουργείων».

Η πρόταση αυτή ενεκρίθη ως προγραμματική συμφωνία από τα διοικητικά συμβούλια των δύο φορέων υλοποίησης, στις 29 Μαρτίου, και εν συνεχεία υπεγράφη από τους αρμόδιους Υπουργούς.Σήμερα που μιλάμε, η πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου είναι επισήμως υποβληθείσα στο ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ταμείου Ανάκαμψης, στη Δράση 16756 – Οργανωτικές Μεταρρυθμίσεις στο Σύστημα Υγείας και με τίτλο έργου: Επιχορήγηση της ΕΚΑΠΥ και του ΕΟΠΥΥ για την υλοποίηση του έργου «Οργανωτικές και λοιπές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της διενέργειας των εκκρεμών επεμβάσεων της Λίστας Χειρουργείων».

Είναι θλιβερό που ένας πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τοποθετείται δημόσια με τόσο μένος και εύχεται η Ευρωπαική Επιτροπή να μην εγκρίνει την πρόταση αυτή. Δηλαδή, εύχεται να μην εγκρίνει τη χρηματοδότηση 55 χιλιάδων δωρεάν χειρουργείων στους Έλληνες συμπολίτες μας, πιστός στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, του Αρβανίτη και της στείρας αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να στερήσουν ευρωπαικά κονδύλια για τη χώρα μας. Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία θα υλοποιηθούν, όσο και αν ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν και εύχονται για το αντίθετο…»



Πηγή ertnews.gr