Με μια συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο Τυμπάκι ,ο Φραγκίσκος Λαμπρινός πραγματοποίησε άλλη μια επίσκεψη στη Μεσαρά που πλέον αριθμούν γύρω στις τριάντα τον τελευταίο χρόνο.
Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ αφού χαιρέτησε τον κόσμο που παραβρέθηκε ανέφερε ότι «Είμαι 21 χρόνια δικηγόρος και στα 44 μου χρόνια κατεβαίνω στην πολιτική γιατί βαρέθηκα να απογοητεύομαι. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο ζητάμε μια απλή και δίκαιη ζωή και γι’ αυτό το λόγο πολιτεύομαι.», ενώ πρόσθεσε αναφορικά με τα προβλήματα της περιοχής «Δίνω έμφαση στη Μεσαρά, γιατί πιστεύω ότι η Μεσαρά έχει μια αυτονομία και μια αυτοτέλεια σε αντίθεση με άλλες περιοχές του Νομού. Τα αναπτυξιακά έργα που συζητάτε και τα συζητούν πολλοί και συνέχεια τα ξέρετε (Πλατύς, Οδική διασύνδεση με το αεροδρόμιο κλπ). Δεν ακούμε όμως να συζητείται ευρύτερα ότι η γη αλλάζει χέρια. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό όμως πρέπει να δούμε πως θα δομηθεί γιατί δεν μπορεί να συμβεί κι εδώ κάτι ανάλογο με την Ελούντα. Σήμερα αλλάζει απλά η γη χέρια, σε λίγο καιρό δεν ξέρουμε τι θα συμβαίνει και πως θα είναι η κοινωνία. Η ανάπτυξη να έρθει αλλά με τη σωστή διαχείριση και μελέτη για την περιοχή. Ένα άλλο θέμα είναι αυτό του εργατικού δυναμικού. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας είχαν επεξεργαστεί μια λύση που μάλιστα είχε προταθεί πρώτη φορά από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ώστε να έρχονται από εκεί εργαζόμενοι εδώ κάτι που θα τονωθεί και η τοπική οικονομία αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση δεν το δέχτηκε.»
Το τελευταίο θέμα που ανέφερε ο Φραγκίσκος Λαμπρινός είναι αυτό το μείζον ζήτημα των κόκκινων δανείων.
«Μαζικά γίνονται πλειστηριασμοί και τα κόκκινα δάνεια είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που μας απασχολούν στη χώρα. Επί ΣΥΡΙΖΑ απελευθερώθηκαν οι πωλήσεις δανείων το 2018. Η ΝΔ κατήργησε την προστασία της Α’ κατοικίας. Όλα αυτά θεωρούνται ταμπού και δεν τα αγγίζει πλέον κανείς. Εμείς τα αγγίζουμε. Εμείς θέλουμε να επαναφέρουμε την προστασία της Α’ κατοικίας. Φυσικά να πληρώσουν για τα χρέη τους όσοι χρωστούν αλλά να μην καταστραφεί η ζωή τους. Θέλουμε να απευθυνθούμε στη λογική των ανθρώπων με δουλειά υπευθυνότητα κι αξιοπιστία. Πιστεύω πως στο τέλος θα αποζημιωθούμε. Αν όχι σε αυτές τις εκλογές στις επόμενες.»