Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση τη Μ. Τετάρτη - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση τη Μ. Τετάρτη

24 Απριλίου 2024 -

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αθήνας, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες στην 24ωρη Γενική Απεργία, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνδικάτα καλούν σε απεργία την 1η Μάη, ενώ επισήμως από το Υπουργείο Εργασίας, έχει μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το ΕΚΑ: «Αποδίδουμε φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, στους αγώνες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις του Σικάγο, αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Γι αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες. Αυτή την ιστορική μέρα, ενώνουμε τη φωνή μας και όλοι μαζί δίνουμε αγωνιστικό, απεργιακό παρών στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τετάρτη 1η Μάη. Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό».

Σχετικές ειδήσεις

ΓΣΕΕ: Απεργιακή Πρωτομαγιά την Μ. Τετάρτη – Όχι περιφερόμενη και μεταφερόμενη αργία

Xωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Πρωτομαγιά – Απεργία της Π.Ν.Ο.

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου Χαϊδάρι – Καισαριανή με αφορμή τα 80 χρόνια από την εκτέλεση των «200»

«Για τους 200 εκτελεσθέντες στην Καισαριανή» από τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ

Πηγή ertnews.gr