Μοίρες https://www.booked.net
+17°C

Ελαιόλαδο, μέλι και γαλακτοκομικά στο «κόκκινο» της ΕΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
Ελαιόλαδο, μέλι και γαλακτοκομικά στο «κόκκινο» της ΕΕ
Στο κόκκινο της διατροφικής αξιολόγησης αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες προϊόντα της μεσογειακής διατροφής , όπως το μελί , το ελαιόλαδο ,τα γαλακτοκομικά και τα παραδοσιακά αλλαντικά , μετά από την εφαρμογή σήμανσης στις συσκευασίες που θα εφαρμοστεί στα τρόφιμα από τον επόμενο χρόνο σε όλη την Ευρώπη.

«Πρέπει να αλλάξει ο αλγόριθμος αξιολόγησης» συμφωνήσαν σήμερα  στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, όπου υπογράφηκε το Κείμενο κοινών θέσεων με τίτλο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ».

Οι εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών κλάδων, μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων και παράγωγων,  μαζί με Έλληνες ευρωβουλευτές και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, μαζί με την Ιταλία, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, να αλλάξουν τους όρους τις αξιολόγησης για τα βασικά προϊόντα της μεσογειακής διατροφής .

«Δεν είναι δυνατόν μια Κέτσαπ να έχει την ίδια αξιολόγηση με το ελαιόλαδο και τις ελιές», επεσήμαναν σήμερα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας, ο  Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ),η Ένωση Βιομηχανιών – Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδος, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωσης Μελιού, ο ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων, η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών,η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς, η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας,ο  Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ),ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου.

Πηγή: skai.gr
ΚΑΔΙΑΝΑΚΗΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΦΑΚΗΣ ΟΠΤΙΚΑ

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Γιατί χρησιμοποιούμε cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε, να σας προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία πλοήγησης.Με την πρόσβαση σας σε αυτόν, συναινείτε στη χρήση cookies. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στους Όρους Χρήσης, και στην Πολιτική Cookies του AntilalosPress.gr.