Μοίρες https://www.booked.net
+17°C

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός συνεταιριστής Γιώργος Ασκοξυλάκης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός συνεταιριστής Γιώργος Ασκοξυλάκης

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, ο γνωστός συνεταιριστής της Μεσαράς, Γιώργος Ασκοξυλάκης. Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Μεσαράς, που αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας, κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Τυμπάκι.

Ο εκλιπών βρέθηκε στο τιμόνι της Ένωσης Μεσαράς επί σειρά ετών την δεκαετία του 1990 και αρχές του 2000 όταν η συνεταιριστική οργάνωση είχε παρεμβατικό ρόλο στην διαμόρφωση των τιμών και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Ήταν ένας πρόεδρος - συνεταιριστής, αναγνωρισμένος στο πανελλήνιο, ανιδιοτελής και αγωνιστής για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούσαν τους αγρότες της περιοχής.

Τον χαρακτήριζε η ευγενική συμπεριφορά του ακόμα και σε αυτούς που διαφωνούσαν μαζί του.

Ως συνεταιριστής τόνιζε με κάθε ευκαιρία τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για τον αγροτικό κόσμο και γενικότερα για την κοινωνία η παγκοσμιοποιημένη αγορά. «Θα είναι η ταφόπλακα για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας και της Ελλάδας», τόνιζε χαρακτηριστικά.

Ήταν παντρεμένος με την Χρυσούλα Καλλεργάκη, με την οποία απέκτησαν τρεις γιους τον Αδάμ, τον Μιχάλη και τον Αντώνη, για τους οποίους πάντα μιλούσε με υπερηφάνεια.

ΑΓΡΟΓΗ - ΗΛΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα