Δράσεις Ανάδειξης του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” από την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Δράσεις Ανάδειξης του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” από την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου

17 Απριλίου 2024 -

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές ενημερώσεις των ελαιοπαραγωγών στους Δήμους του νησιού μας, τις οποίες διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου, με κύριο σκοπό την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων εφαρμόζοντας τις κατάλληλες καλλιεργητικές τεχνικές στον ελαιώνα τους.

Η ενημερωτική εκπαίδευση για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” , θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 στις 17:30, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Άδελε.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης θα αποτελέσει η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Τα ειδικότερα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι η ποιότητα του ελαιόλαδου και οι παράγοντες που την επηρεάζουν. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν και δοκιμές αντιπροσωπευτικών δειγμάτων ελαιόλαδου.

Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι:

Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη και Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.

Γιώτα Ψειροφωνιά, Γεωπόνος ΤΕ MSc, Εξωτ. Συνεργάτιδα, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Βαγγέλης Καπετανάκης, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

Μαρία Σπαντιδάκη, Χημικός – Οινολόγος, MSc Μηχανικών Περιβάλλοντος, Εργαστήρια Ελέγχου Ποιότητας ΧΗΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης δίνει μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση των παραγωγών μας, για την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας έως και την ελαιοποίηση για να έχουμε αύξηση της παραγωγής και ποιότητα στο προϊόν.Συνεχίζουμε στον Δήμο Ρεθύμνου.