Μοίρες https://www.booked.net
+17°C

Δημόσια διαβούλευση, για την απονομή ελληνικού σήματος στα προϊόντα ζυθοποιίας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
Δημόσια διαβούλευση, για την απονομή ελληνικού σήματος στα προϊόντα ζυθοποιίας

Δημόσια διαβούλευση, έως τις 31 Αυγούστου, διενεργεί η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος, σχετικά με τον κανονισμό ελέγχου και απονομής ελληνικού σήματος που αφορά τα προϊόντα ζυθοποιίας.

Με τον υπό διαβούλευση κανονισμό καθορίζονται όλες οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την απονομή και τη χρήση του ελληνικού σήματος στα σχετικά προϊόντα.

Ειδικότερα, προκειμένου να επιτρέπεται η απονομή και χρήση του ελληνικού σήματος σε προϊόντα ζύθου θα πρέπει:

   -να παρασκευάζονται, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας που λαμβάνουν χώρα στο ζυθοποιείο, και να εμφιαλώνεται, εντός των ορίων της ελληνικής επικράτειας από εγκεκριμένους ζυθοποιούς,

   -να μην παραβαίνουν τις διατάξεις του ν. 2963/1922 (Α' 134),της υπ. αρ. 1100/31.12.1987 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών «Κωδικοποίηση και μεταγλώττιση των διατάξεων του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών» (καθώς και του κανονισμού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 28ης Ιανουαρίου 2002 για τον καθορισμό των γενικών αρχών και απαιτήσεων της νομοθεσίας για τα τρόφιμα, για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων και τον καθορισμό διαδικασιών σε θέματα ασφάλειας των τροφίμων σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ .

Ως φορέας απονομής και ελέγχου του ελληνικού σήματος στον ζύθο ορίζεται η Γενική Διεύθυνση του Γενικού Χημείου του Κράτους ενώ μπορούν να υποβάλλουν και φυσικά και νομικά πρόσωπα αίτηση για την απόκτηση του σήματος.

Sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το AntilalosPress στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΗΦΑΚΗΣ ΟΠΤΙΚΑ

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Γιατί χρησιμοποιούμε cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε, να σας προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία πλοήγησης.Με την πρόσβαση σας σε αυτόν, συναινείτε στη χρήση cookies. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στους Όρους Χρήσης, και στην Πολιτική Cookies του AntilalosPress.gr.