Δήμος Μαλεβιζίου: Εσπερίδα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε επιβλαβή για το πράσινο έντομα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Δήμος Μαλεβιζίου: Εσπερίδα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε επιβλαβή για το πράσινο έντομα

3 Απριλίου 2024 -

Τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε διάφορα έντομα που πλήττουν καλλιέργειες και δέντρα θα εξετάσει η εσπερίδα «Κύριοι εντομολογικοί εχθροί του αστικού και περιαστικού πρασίνου» που οργανώνουν αύριο Πέμπτη 4 Απριλίου, ο Δήμος Μαλεβιζίου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας θα παρουσιαστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε διάφορα έντομα με έμφαση στο δάκο της ελιάς, στη μύγα Μεσογείου που προσβάλει όλα τα φρούτα, στον αλευρώδη των Εσπεριδοειδών, την πιτυοκάμπη των πεύκων κ.α,. Επίσης θα γίνουν εξειδικευμένες παρουσιάσεις για το σκαθάρι της μουριάς, την πιτυοκάμπη των πεύκων, το έντομο Lymantria dispar που προσβάλει δασικά δέντρα και θα παρουσιαστούν διάφορες παγίδες για επιβλαβή έντομα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 17.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου στην Τύλισο.