Μοίρες https://www.booked.net
+17°C

Δήμος Φαιστού: Με τους καθιερωμένους αγιασμούς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
Δήμος Φαιστού: Με τους καθιερωμένους αγιασμούς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Στους καθιερωμένους Αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε Γυμνάσιο και Λύκειο Μοιρών, καθώς και στο Γυμνάσιο Ζαρού παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης. Αντίστοιχα, αντιπροσωπείες του Δήμου με Αντιδημάρχους και προέδρους τοπικών κοινοτήτων, συμμετείχαν σε Αγιασμούς σε κατά τόπους σχολικά συγκροτήματα.

Τόσο ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο, όσο και στο Λύκειο Μοιρών τελέστηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριου. Κατά τον χαιρετισμό του μετά τους Αγιασμούς ο Δήμαρχος Φαιστού ευχήθηκε στους μαθητές μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, τονίζοντας τους πως η Παιδεία αποτελεί ένα σημαντικό εφόδιο για ότι κι αν κάνουν στην μετέπειτα πορεία της ζωής τους. Ο δήμαρχος διαχώρισε την Παιδεία από την μόρφωση, κάνοντας ωστόσο σαφές πως τα εφόδια που δίνονται από τους εκπαιδευτικούς είναι ούτως ή άλλως σημαντικά.

Ο δήμαρχος Φαιστού παράλληλα αναφέρθηκε στην προσφορά και την υποστήριξη των γονέων προς τους μαθητές, από το Γυμνάσιο Ζαρού, αναφέροντας πως οι αγωνίες των γονιών είναι πολύ μεγάλες. Ο δήμαρχος μάλιστα προσκάλεσε και τους μαθητές να καταβάλουν την απαιτούμενη προσπάθεια στην πορεία προς τη γνώση, υποστηρίζοντας πως πάντα υπάρχει κέρδος μέσω αυτής, αλλά και τεράστια ικανοποίηση από τους γονείς.