Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

18 Απριλίου 2024 -

Eλεύθερη χωρίς την καταβολή αντιτίμου είναι σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και μνημεία της Ελλάδας που υπάγονται στο Δημόσιο (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) , λόγω της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών.

Ήδη στα πλαίσια αυτά, την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και η Γ.Γ του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη συναντήθηκαν με μαθητές δημοτικών σχολείων στην Ακρόπολη. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού σκοπός ήταν «να φέρει κοντά στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τους νεότερους πολίτες της χώρας, με τρόπο συμμετοχικό και βιωματικό και με τη βοήθεια των αρχαιολόγων της Διεύθυνσης Μουσείων και της Εφορείας της πόλης των Αθηνών».

Η Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, ορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO το 1983, υιοθετώντας την πρόταση που διατύπωσε το 1982 το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).

Σε παγκόσμια βάση τη συγκεκριμένη ημέρα εκτός από τις επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις με τη συγκεκριμένη θεματική.

 

Πηγή: ertnews.gr