Διαγωνισμός Καινοτομίας «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Διαγωνισμός Καινοτομίας «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024»

19 Απριλίου 2024 -

Ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση του Διαγωνισμού Καινοτομίας «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024», στις 20 και 21 Απριλίου 2024, παράλληλα στο Ηράκλειο και στην Αθήνα.

Το Hackathon for Health and Wellness Crete 2024 αποτελεί μια εμβληματική πρωτοβουλία στην οποία Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, start-ups, δημόσιοι υπάλληλοι, ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που θα βελτιώσουν τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες που άπτονται του τομέα εξειδίκευσης «Υγεία και Ευεξία» της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης, τόσο στον Δημόσιο Τομέα όσο και στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Ο Διαγωνισμός αυτός αποτελεί το προϊόν μιας μεγάλης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης / Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας (ITE) / Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, του Πανεπιστήμιου Κρήτης, της Θερμοκοιτίδας/Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ευφυή Υγεία: Ιατρική Ακριβείας και Καινοτόμες Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Υγείας (smartHEALTH), του Ευρωπαϊκού Κόμβου Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση (GR digiGOV-innoHUB) και του Elevate Greece.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Θα διεξαχθεί σε δύο έδρες:

  1. Στις εγκαταστάσεις του ITE στο Ηράκλειο Κρήτης

2. Στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α) στην Αθήνα.

Η έναρξη του διαγωνισμού το Σάββατο 20/4 στις 10.00-11.00 στο αμφιθέατρο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ» στο ΙΤΕ θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, όπως επίσης και η τελετή βράβευσης των νικητών του Μαραθωνίου που θα γίνει την Κυριακή 21/4 στις 18.15 παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Σενετάκη Μάξιμου, του Περιφερειάρχη Κρήτης Αρναουτάκη Σταύρου και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Κιρμικίρογλου Δημητρίου.

Τo πλήρες πρόγραμμα του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://ibo.crete.gov.gr/agenda-hackathon-for-health-and-wellness-crete-2024/

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://ibo.crete.gov.gr/hackathon-2024/