Αποτελέσματα εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την τετραετία 2024 – 2028 - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Αποτελέσματα εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την τετραετία 2024 – 2028

10 Απριλίου 2024 -

Ολοκληρώθηκε χθες, 9 Απριλίου 2024, η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ανάδειξη του Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία και ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ».

Η διαδικασία ξεκίνησε με την παρουσίαση τουπροτεινόμενου σχεδίουανάπτυξης 2024-2028του Πανεπιστημίου Κρήτης (δείτε εδώ ) και των προτεινόμενων Αντιπρυτάνεων με τους αντίστοιχους τομείς ευθύνης (δείτε εδώ ),από τον υποψήφιο για το αξίωμα του Πρύτανη του Ιδρύματος Καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη, στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης που ακολούθησε στα μέλη της Συγκλήτου και του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ακολούθησε η αξιολόγηση των προσόντων του υποψηφίου για το αξίωμα του Πρύτανη και των προτεινόμενων Αντιπρυτάνεων από τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και στη συνέχειαπραγματοποιήθηκε η μυστική ψηφοφορία.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του εντεκαμελούς Συμβουλίου Διοίκησης (με 9 ψήφους υπέρ και 2 λευκά ) ανέδειξε ως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης για την τετραετία 2024 – 2028, τον Καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη.
Από την Πρυτανεία του ΠΚ