Ακρίβεια: Απογειώνονται οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Οικονομικός Ταχυδρόμος - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ακρίβεια: Απογειώνονται οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Οικονομικός Ταχυδρόμος

21 Απριλίου 2024 -

Μετά και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, στα σούπερ μάρκετ μειώθηκαν το Μάρτιο οι τιμές σε απορρυπαντικά και χαρτικά, όμως τα τρόφιμα… πήραν φωτιά. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, έχουν καταγραφεί τον Μάρτιο του 2024 ανατιμήσεις στα νερά και αναψυκτικά (+9,40%), σε ξηρούς καρπούς και σνακ (+5,02%), σε έτοιμα γεύματα (+4,62%), σε ξηρά τρόφιμα παντοπωλείου (+4,57%), σε μπισκότα, σοκολάτες, ζαχαρώδη (+4,31%).

Σούπερ μάρκετ: Έως 11,75% αυξήθηκαν στα ράφια οι τιμές πριν τα μέτρα για την ακρίβεια

Τον ίδιο μήνα, στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τα φρούτα πουλήθηκαν ακριβότερα κατά 1,77%. Οι καταναλωτές βλέπουν την ακρίβεια στην παραμικρή αγορά που αφορά στη διατροφή τους.

Στο θέμα της ακρίβειας αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός:

«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία απέναντι στο πρόβλημα της ακρίβειας. Δεν κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισε το ελληνικό νοικοκυριό. Και ξέρουμε ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το αντιμετωπίσουμε. Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση η οποία αύξησε τον κατώτατο μισθό, που έδωσε για πρώτη φορά αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δυο καλάθια το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί να κατευνάσει τους καταναλωτές που θα γιορτάσουν άλλο ένα Πάσχα με τις ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά να μειώνουν διαρκώς το εισόδημά τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήδη καθορίστηκε ότι στα σούπερ μάρκετ θα υπάρχει το «Καλάθι του Πάσχα» από τις 24 Απριλίου 2024 έως τις 4 Μαΐου 2024, το οποίο θα περιλαμβάνει:

– Αρνί
– Κατσίκι
-Τσουρέκι
– Πασχαλινά σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα

Δυο μέρες νωρίτερα, από τις 22 Απριλίου, στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών θα υπάρχει το καλάθι των νονών, με παιδικά παιχνίδια, λαμπάδες και σοκολατένια αυγά.

Πηγή ot.gr