Απαντήσεις Λιβανού εγγράφως στην βουλή για τους παραγωγούς με δικαιούμενη ενίσχυση κάτω των 250 ευρώ.
Σύμφωνα με την από 18/12/2020 ανακοίνωση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., μετά την εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, της Ενίσχυσης για Γεωργικές Πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον (πρασίνισμα) και της ενίσχυσης Νέων Γεωργών έτους 2020 εντοπίστηκαν 5.153 αιτούντες με δικαιούμενο ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο πλήθος που εκκρεμούσε κατά τη χορήγηση της προκαταβολής, ανερχόταν σε 47.076 αιτούντες, αναφέρει εγγράφως στη βουλή ο Σπήλιος Λιβανός, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει πότε θα γίνει αυτή.
Επισημαίνεται, όμως, ότι εφόσον, μετά τον συνυπολογισμό των ποσών που αφορούν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, το συνολικό δικαιούμενο ποσό των γεωργών αυτών είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ, αυτοί θα συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές, καταλήγει ο υπουργός.
Πηγή: agrotypos.gr